Tykkitonin paukkuvat terveiset!

Tykkitöiden sisällöt

Toiminimi kunnostaa ja entisöi, ainoana toimialaan erikoistuneena yrityksenä Suomessa,  pääosin deaktivoituja vanhoja tykkejä. Työ käsittää asiakaskohtaisen sopimuksen mukaisesti pesu-, hiekkapuhallus-, maalaus- sekä työhön liittyvät monipuoliset metallialan purku- ja asennustyöt.

Toiminimi myös konsultoi ja kouluttaa asiakasta, kuten asekeräilijän hallussa olevan tykkiaseen huoltamiseen ja historiatietojen löytämiseen liittyen.

Meillä on vuosien varrella ollut suuri ilo ja kunnia  palvella lukuisia asekeräilijöitä sekä kuntia tällä erikoissektorilla. Sotahistorian säilyttäminen ja vanhojen tykkien entisöinti on kunnia-asiamme.

Kysy tarjous tykkisi kunnostuksesta täältä!

Tykkitöiden tarvearviointi

Tässä kunnossa tykki aikanaan päätyi varikolta minulle. Aika ja ilmasto olivat tehneet tehtävänsä.

Tässä kunnossa tykki aikanaan päätyi varikolta minulle. Aika ja ilmasto olivat tehneet tehtävänsä.

Tykkejä on kautta valtakunnan suomalaisilla asekeräilijöillä ja muilla ase- sekä sotahistorian harrastajilla. Niitä löytyy myös kunnilta ja kaupungeilta sekä erilaisilta yhteisöiltä ja yhdistyksiltä esim. sotien muistomerkkien tai hautausmaiden alueelta. Toki puolustusvoimien esikuntien ovien edustojen ja varuskuntien muistomerkeillä seisovat vanhat tykit ovat kaikille tuttuja.

Jos Teillä on tällainen arvokas kohde, olet voinut miettiä seuraavaa:

"Hallussani on vanha tykki, joka on seissyt pihallani tai muussa varastossa jo pitkään ja aika sekä suomalainen ilmasto on jättänyt siihen jälkensä. Se on kauttaaltaan jäkälän ja/ tai sammaleen peitossa ja maalikin hilseilee sieltä ja täältä. Ruostetta on jo pinnassa aiemmin uljaan aseen näyttävyyttä pilaamassa".

Kaikkia näitä tykkejä, isoja ja pieniä, yhdistää yksi asia. Ne ovat ulkona ja säiden armoilla. Se näkyy niiden pinnoilla, kun maali valittaa lumen ja jään alla sekä muinoin notkeat suuntauskoneistot ja muut keskeiset mekanismit ruostuvat sateen alle.

"Tämä on sääli"

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA:

1. Miksi tarvitsen tätä palvelua?

Tämä vanha ja sodatkin nähnyt arvokas sotahistoriallinen kappale ei enää ole arvoisessaan kunnossa.

Haluan tähän asiantilaan muutoksen! Voiko joku auttaa? -> Kyllä voi!

"Mitä juuri tämän tykin historiaan kuuluu? Onko se ollut rintamalla ja missä"?

"Voiko tähän aseeseen saada teknisiä lisätietoja tai sen elinkaareen liittyviä dokumentteja enää mistään"? -> Se on mahdollista.

Anna yritykseni löytää sinulle vastaukset.

Kaikki puolustusvoimien omistuksessa ja käytössä olleet aseet on kirjattu arkistoihin ja niiden putki- ja lavettikantakirjat sekä ao. joukkojen sotapäiväkirjat on mahdollista löytää ja saada niistä valokopiot haltuunsa.

Eikö olisi mukava saada tykistä taas näyttävä ja saattaa se sopimuksen mukaisen entisöinnin piiriin? Lisätiedot myös ao. aseen historiasta olisivat iso plussa tässä kokonaisuudessa.

 2. Valitsenko tämän yrityksen auttamaan ongelmissani?

Kyllä. Yrityksellä on kokemusta usean tykin ja tykkeihin liittyvien tarvikkeiden entisöinnistä. Niiden kuviin voit tutustua kotisivujen etusivulla tai yrityksen Facebook-sivuilla https://www.facebook.com/tykkitoni/.

Kyllä. Tällaista käsityötä tekeviä yrityksiä ei liioin Suomessa ole.

Kyllä. Yrityksen omistaja Tiilikainen on kenttätykistöupseeri evp ja myös koulutuksensa kautta asiaansa vihkiytynyt sota- ja asehistorian ammattilainen sekä todella vilpittömän kiinnostunut vanhojen sotahistoriallisten kappaleiden palauttamisesta täyteen loistoonsa.

Kyllä. Sinun tykkisi saa erikseen sovitun ja tasokkaan entisöinnin sekä huolellisen dokumentoinnin osakseen. Ole mukana elvyttämässä näitä hienoja sotahistoriamme aarteita.

 3. Miten saan työtilaukseni eteenpäin?

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ KOTISIVUJEN YHTEYSTIETOJEN VIESTILOMAKKEEN KAUTTA TAI LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA SUORAAN MINULLE: tiilikainen@tykkitoni.fi

SOITTAMINEN ON MYÖS OIVA KEINO TUODA ASIASI ESILLE. SOITA NUMEROON: 020 730 1150

KERRO MITEN VOIN AUTTAA?!

HUOM! TEEN 1. ARVIOINTIKÄYNNIN VELOITUKSETTA 20 KM SÄTEELLÄ VIHDIN KIRKONKYLÄSTÄ

Huom! 

Toiminimi ei muuta työn alla olevan asiakaskappaleen alkuperäistä toimintaa tai sille myöhemmin tehdyn deaktivoinnin tasoa tai teknistä toteutusta.

Deaktivoinnin taso tarkastetaan tarvittaessa asiakkaan esittämän deaktivointitodistuksen pohjalta, ennen työn aloittamista. Entisöinnissä on ensijaisesti kyse alkuperäisen ulkoasun palauttamisesta ja sotahistoriallisen näyttävyyden elvyttämisestä, ja aseen tai kappaleen hengen kunnioittamisesta.

Tässä tykistä on jo saatu purettua pääosat irti. Putki hiekkapuhallettuna ja vihreä maali pinnassa.

Tässä tykistä on jo saatu purettua pääosat irti. Putki hiekkapuhallettuna ja vihreä maali pinnassa.

Ystävällisin terveisin

Tykkitoni

Transit tykinvetäjänä.

Tykin pyörien pintakäsittely

Tykkitöiden työmenetelmät ja laajuustasot:

Työkalut ja menetelmät:

Työssä käytetään nykyaikaisia työkaluja sekä menetelmiä ja entisöinnin lopputuloksessa sovelletaan ao. aseeseen sekä sijoituspaikkaan sopivia puolustusvoimien virallisia naamiointikuviointeja sekä maalijärjestelmiä (Syntal AN11, AN22, AN33 ja AN44).

Osa työstä voidaan toteuttaa tapauskohtaisesti valittuja alihankkijoita käyttäen.

Entisöintityö tehdään aina erikseen sovitun laajuisena asiakastyönä ja se voi sisältää:

  1. Kohteen arvioinnin (aina)
  2. Entisöintisopimuksen laadinta (aina)
  3. Tapauskohtaisen projektisuunnitelman (A-, B-, tai C-tason työt)
  4. Väliraportoinnin tarvittaessa (yli 6 kk kestävät projektit)
  5. Kuva- ja työkirjanpitomateriaalin tuottamisen (A- ja B-tason työt)
  6. Projektin loppuraportin ja laskun (aina)

 Tykkitöiden laajuusluokitus:

A: Laajin kunnostus/entisöinti:

Koko tykin hiekka- ja tai soodapuhallus, uudelleen maalaus sekä suuntauskoneistojen ja ei-deaktivoitujen mekaanisten osien purkaminen, voitelu- ja rasvahuolto ja herkistäminen, täydellinen raportointi ja huolto-ohjeet, tykin numeron perusteella puolustusvoimien kantakirjojen etsintä arkistolaitoksesta ja kopioiden hankinta asiakkaalle.

B: Keskitason kunnostus/entisöinti:

Tykin pesu ja maalipinnan uusinta sovittavilta osin, Koneistojen kevyt purkaminen, herkistely ja voiteluaineiden/ rasvojen uusinta, huolto-ohjeet, valokuvat tehdystä työstä.

C: Suppea kunnostus/entisöinti:

Tykin pesu paikallaan ja tyyppikilpien sekä ei-maalattujen osien kirkastaminen, liikkuvien osien kevyt herkistely, kiinniruostuneiden osien avaaminen, pienet korjausmaalaukset tarvittaessa.

SOVITTU TYÖ VOI OLLA MYÖS YHDISTELMÄ ERI TASON KUNNOSTUKSIA.

Kommentit

Vesa Rantaharju

08.11.2022 13:13

Tervehdys
Tykistön syyshuolto on tehty. Lukot on purettu ja puhdistettu. Kokoelmaan kuuluu yksi kiilalukkoinen mysteeri jota ei ole saatu purettua. Miten irtoaa 76K36:n kiilalukko?

Tykkitoni

08.11.2022 15:30

Morjens! Tästä linkistä voit käydä ostamasta itsellesi ao. tykin ohjesäännön: https://www.swat.fi/index.php?route=product/product&product_id=4725
Uskon, että sieltä löytyy apuja?

Uusimmat kommentit

08.11 | 15:30

Morjens! Tästä linkistä voit käydä ostamasta itsellesi ao. tykin ohjesäännön: https://www.swat.fi/index.php?route=product/product&product_id=4725
Uskon, että sieltä löytyy apuja?

08.11 | 13:13

Tervehdys
Tykistön syyshuolto on tehty. Lukot on purettu ja puhdistettu. Kokoelmaan kuuluu yksi kiilalukkoinen mysteeri jota ei ole saatu purettua. Miten irtoaa 76K36:n kiilalukko?

27.05 | 08:04

24.05 | 13:35

Merikarvian saaressa pitäisi noin 6 kpl kiveä räjäyttää, jotta saadaan rakennettua Talas ihan meren rantaan. Kivet ovat halkaisijaltaan alle 2 metriä.

Hei, Voitko laittaa mulle sähköpostia suoraan? tiilikainen@tykkitoni.fi tai soittaa mulle numeroon 020 730 1150?

Jaa tämä sivu